vr 13 december 2013 10:45
Laatste update op za 14 december 2013 11:00
_

_
Slachtoffer inbraak Prinses Beatrixlaan
_
Donderdag 12 december heeft de politie een zoekactie opgezet, voor opsporing van twee verdachten van een gewelddadige diefstal. De verdachten zijn niet aangetroffen.

Een 71-jarige man uit Maartensdijk kwam omstreeks 12.15 uur thuis bij zijn woning op de Aanlegsteeg. Hij zag een rode snorscooter staan op een pad bij zijn woning waar de toegang verboden is voor onbevoegden. Toen hij zijn auto parkeerde zag hij twee jongens van zijn woning wegrennen. Zij renden richting de rode scooter. De man stapte uit zijn auto en rende ook richting de scooter. De man kwam ongeveer tegelijk als de jongens bij de scooter, maar zij renden door in de richting van de Hollandsche Rading. Plotseling kwamen zij terug lopen. Om te voorkomen dat de jongens op de scooter weg zouden gaan duwde het slachtoffer de scooter om. Hierna ontstond een worsteling waarbij de man mishandeld en bedreigd werd. Het slachtoffer rende richting zijn auto. Hij zag dat de jongens de scooter overeind haalden en ermee wegliepen in de richting van de Hollandsche Rading. De man startte zijn auto en reed in dezelfde richting. Toen hij op ongeveer een meter afstand was lieten de jongens de scooter achter en renden het bos in, in de richting van Lage Vuursche. Hierop belde de 71-jarige man de politie.

Agenten ter plaatse hielden een zoekactie waarbij onder andere een politiehelikopter, een speurhond en het Preventieteam zijn ingezet. Ook is Burgernet ingezet. Na onderzoek naar de herkomst van de scooter bleek deze eerder diezelfde dag gestolen te zijn. De verdachten zijn niet aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de zaak.

De jongens zijn tussen de 17 en 19 jaar oud. De eerste verdachte is ongeveer 1.80m lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een grijze gebreide muts, een zwarte jas met capuchon, gymschoenen met de kleuren wit en blauw en handschoenen. De tweede verdachte heeft een normaal postuur, droeg een zwarte jas met capuchon en gymschoenen.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Melding maken
Iets verdachts gezien, overlast, ingebroken, vandalisme, onveilige of andere zorgelijke situaties?
Klik hier en meld het direct!Belangrijk
Blijf op de hoogte
_
Laat je naam en e-mailadres achter voor het ontvangen van belangrijke informatie.

Naam

E-mailadres

_