Informatie
_

_
Het preventieteam
Het preventieteam bestaat uit een groep mensen die zich inzet voor veiligheid en sociale controle. Het team loopt regelmatig door Maartensdijk op alle mogelijke tijdstippen om te controleren op overlast, onveilige, verdachte en inbraakgevoelige situaties. Alle situaties worden besproken en waar mogelijk verbeterd. Er is hierbij goed contact met de gemeente en politie zodat er snel gehandeld kan worden.

Doel van de website
Met deze website wil het preventieteam alle inwoners laten weten wat er speelt in Maartensdijk zodat iedereen op de hoogte blijft van belangrijke zaken. Misschien nog wel belangrijker is het melden van situaties. Alle meldingen die binnenkomen kunnen door het team gebruikt worden om op bepaalde plekken meer te gaan controleren!

Altijd melding maken
Zorg dat je alles meld, ook al is het éénmalig gebeurd of zijn het kleine dingen. Hierdoor krijgt het team inzicht in alle gebeurtenissen en kan er waar nodig werk van gemaakt worden. Het preventieteam heeft ook goede connecties met de gemeente en politie waardoor er sneller stappen ondernomen kunnen worden.

De politie en 112 bellen
Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is of wanneer mensen getuigen zijn van een misdrijf. Bijvoorbeeld een inbraak, diefstal, bedreiging, moord of geweld. Het kan ook gebeuren dat je wel politie nodig hebt, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. In die gevallen moet je het landelijke politienummer 0900-8844 bellen. Bijvoorbeeld bij verkeerd geparkeerde auto's, ruzies, geluidsoverlast, etc.

Burgerarrest en eigenhandig optreden
Burgers mogen natuurlijk niet voor eigen rechter spelen maar als je (bijvoorbeeld) een overvaller of een inbreker op heterdaad betrapt, mag je deze persoon aanhouden, maar daarbij geen onnodig geweld of wapens gebruiken. Doe je dat wel, dan maak je je schuldig aan eigenrichting en dat is strafbaar. Meer informatie hierover vindt je op de website van het openbaar ministerie.

Hondenbezitters
Ben je hondenbezitter? Dan loop je regelmatig door bepaalde straten en weet je precies hoe het straatbeeld eruit ziet. Het valt dan bijvoorbeeld al snel op als er een andere auto in een straat staat, weet je het kenteken van die auto nog? In eerste instantie lijkt deze informatie niet zo belangrijk maar stel dat er in één van de dagen erna in die straat ingebroken blijkt te zijn, dan kan dat kenteken misschien wel lijden tot de dader. Hou dus alles goed in de gaten en geef alles door!

Blijf automatisch op de hoogte
Op de Mededelingen en Nieuws pagina vindt je aan de rechterkant een aanmeld mogelijkheid. Hier kun je je aanmelden door middel van je naam en e-mailadres. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt om je op de hoogte te houden van belangrijke informatie die alle inwoners van Maartensdijk aangaat.

Aanmelden voor het team
Het preventieteam is altijd opzoek naar goede mensen die zich graag willen inzetten voor veiligheid en sociale controle. Wil je graag rondes meelopen, meld je dan aan via de Aanmelden pagina. Het team neemt vervolgens contact op voor een gesprek en de nodige informatie.


Beveiliging en veiligheid
Kom alles te weten over beveiliging en veiligheid in en rondom het huis. Wim Bremer legt in zijn artikelen haarfijn uit waar je op moet letten en hoe het werkt.
_

_
Alle artikelen (8)Handige websites
Klik hier voor de Links pagina met diverse handige websites.Melding maken
Iets verdachts gezien, overlast, ingebroken, vandalisme, onveilige of andere zorgelijke situaties?
Meld het altijd!Belangrijk
Blijf op de hoogte
_
Laat je naam en e-mailadres achter voor het ontvangen van belangrijke informatie.

Naam

E-mailadres

_