Alles over beveiliging en veiligheid in en rondom het huis
_

Door: Wim Bremer


Artikelen
_
• Even voorstellen
• Beveiliging en veiligheid
• Hang en sluitwerk
• Verlichting
• Veilig gevoel
• Een camera
• De computer
• BrandpreventieEven voorstellen ...

Hoi, mijn naam is Wim Bremer, 62 jaar jong (een ouwe Rocker!) woon sinds 2005 in Maartensdijk en ben geboren in de Bilt. Zonder echter een Biltenaar te zijn in hart en nieren, want, al in 1956 verhuisd naar Bilthoven (2 jaar gewoond) en daarna verhuisd naar Amersfoort. Via nog een paar omwegen (Achterhoek en Brabant) weer in het Utrechtse terechtgekomen en nu dus woonachtig in Maartensdijk.

Ben getrouwd met Martine die ongeveer dezelfde omzwervingen heeft gemaakt, vooral de laatste drie.

Ik heb via mijn werk (of dankzij) zeer veel met beveiligen- en veiligheid te maken en dan vooral op het gebied van elektronische beveiliging ben ik behoorlijk bij de les zeg maar. Het is ook een beetje hobby, want nauw verwant aan deze twee zaken is Domotica (huis automatisering) door middel van draadloze opdrachten om bepaalde zaken in huis automatisch te laten verlopen. Ook aan de hand van zelfgeschreven Macro’s. Een uit de hand gelopen hobby, juist ja. Behalve dat laatste heb ik nog wel een aantal passies. Of noem het hobby’s.

Ik hou van knutselen, dingen bedenken, beetje zaken uitvinden c.q. zelf ontwerpen. We konden bijvoorbeeld geen boven-de-eet-en-hobbie-tafel-hang-lamp vinden die omstreeks twee meter lang was. En ook nog mooi was. En in ons (aparte) interieur zou passen. Die heb ik dus zelf maar gemaakt. Evenals de plafondlampen in de rest van de woonkamer. Alles ook nog werkend binnen het kader van voornoemde Domotica natuurlijk.

Momenteel ben ik ook nog bezig met de bouw van een basgitaar. Ik heb een oude bas gitaar helemaal gesloopt, verzaagd en uiteindelijk bijna alleen de hals overgehouden en die voorzien van een zogenaamde vioolkop. Wordt deze zomer afgebouwd.

Ik hou ontzettend veel van muziek en vooral het maken van muziek. Ik doe dit op gitaar en basgitaar. De gewone gitaren zijn dan weer te onderscheiden in akoestisch (6 en 12 snarig) en elektrisch (Jazz- en de zogenaamde Strat-achtige gitaren (De mijne zijn een Godin Artisan ST limited edition, een Broadway dikke Jazz gitaar, drie 12 snarige gitaren, enz.) In de loop van de jaren zo’n negen gitaren om me heen verzameld en in diverse bands gespeeld. Dat doe ik al een jaar of vijf niet meer trouwens. Ook op het gebied van gitaarversterkers heb nog wel het één en ander.

Ook oude muziekapparatuur zoals Hi-Fi versterkers, tuners, equalizers, Digitale cassetterecorders, Mini Disk systemen en pick-ups kunnen op mijn - warme - belangstelling rekenen. Ook het lezen van thrillers (Baldacci en Slaugter bijv.) en het kijken naar detectives behoort tot de hobby’s. Net als mijn echtgenote. Ik bedoel dat die ze ook leest. Dus. Je ziet dat een dag die 24 uur duurt, vaak te kort voor me is.

Verder ben ik verzot op terreinrijden met een 4 wheel drive. Momenteel heb ik een Nissan Xtrail. Voor het eggie zou ik nog wel eens een Volkswagen Iltis willen hebben, deze opknappen tot een goede en betrouwbare terreinauto en hiermee eens lekker het betere terrein-rij-werk gaan beproeven. In dienst (leger) trouwens heel veel terrein gereden met de zogenaamde dikke DAF (de 328, de ouderen kennen hem nog wel) Die goeie ouwe tijd zeg maar.

Nou prettig kennis te maken en als je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebt, hoor ik het graag!

Groeten,
Wim Bremer.