Algemeen
di 6 augustus 2013 14:45
_

_
Pinautomaat aftappen onder criminelen steeds populairder
_
Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cash trapping, een inventieve vorm van diefstal tijdens het pinnen. Bankbiljetten worden door criminelen uit de geldautomaat gestolen na een vermeende storing van de automaat.

Bij het zogenaamde cash trapping manipuleert de crimineel de pinautomaat. De dief plaatst een vrijwel onzichtbare metalen strip met dubbelzijdig plakband aan de binnenzijde van de geldopening. Bankbiljetten van een nietsvermoedende klant blijven zo aan de strip plakken, waardoor het lijkt alsof er tijdens de gelduitgifte een storingoptreedt.

Storingsnummer
Criminelen kunnen de strip met de biljetten gemakkelijk verwijderen wanneer slachtoffers de bank binnengaan om te melden dat de automaat defect is. De politie benadrukt dat klanten de automaat niet moeten verlaten, maar in plaats daarvan het storingsnummer of eventueel de politie moeten bellen. Als het geld eenmaal is afgeschreven, is de transactie technisch gezien voltooid en is het moeilijk om het geld terug te vorderen.

Populair
De afgelopen dagen werd onder andere in De Meern, Leeuwarden, Amsterdam en Groningen aangifte van cash trapping gedaan. Cash trapping komt in Nederland al voor sinds eind 2011. Toen ging het echter nog om enkele incidenten; volgens de politie stijgt de methode nu snel in populariteit.
_
www.elsevier.nlAlgemeen
di 19 maart 2013 10:15
_

_
'Buurtbewoners zijn zelf patrouilles gaan lopen'
_
Buurtpreventie wordt steeds meer ingezet om inbraken te voorkomen en de buurt veiliger te maken. Zie hier een mooi artikel en videofragment over de buurtpreventie in Rotterdam.

Het aantal inbraken is het afgelopen jaar fors gestegen. Het ministerie van Justitie komt pas deze week met cijfers over 2012, maar bronnen bij de politie bevestigen dat er sprake is van een landelijke trend. Onder meer in de regio's Oost, Midden en de regio Rotterdam gaat het om een flinke stijging.

_
nos.nlAlgemeen
di 19 maart 2013 10:10
_

_
Cocktailprikker in deurslot 'check van inbreker'
_
Meerdere bewoners in Nederland hebben recent een cocktailprikker in het slot van hun voordeur gevonden.

De politie vermoedt een truc van inbrekers die willen checken of een bewoner thuis is of op vakantie. Het eerste geval is ongeveer anderhalve week geleden ontdekt. Vorig jaar werd dezelfde truc een tijd toegepast. De politie adviseert bij het aantreffen van een prikker of een andere verdachte situatie contact te zoeken. Dat kan via de wijkagent of het algemene politienummer 0900-8844 en natuurlijk bij het preventieteam.
_
www.gelderlander.nlAlgemeen
wo 2 januari 2013 15:13
_

_
Let op phishing
_
De politie blijft waarschuwen voor phishing. Steeds vaker zijn mensen via internet-bankieren de dupe van phishing. Laatst was iemand bezig met het bankieren toen hij een bericht kreeg dat hij 30 seconden moest wachten in verband met onderhoud. Toen hij zijn computer had uitgeschakeld en vervolgens weer had opgestart, bleek een geldbedrag van zijn rekening te zijn afgeschreven. De benadeelde is vermoedelijk op een nep banksite gaan inloggen. Valse nep websites worden vaak via spam-mails naar u toegestuurd. Wanneer u deze mails opent, hebben de criminelen toegang tot uw computer.

Wat is phishing
Phishing is oplichterij op internet. Door misleiding en bedrog via onechte e-mails en websites, ontfutselen fraudeurs u persoonlijke informatie. Ze 'vissen' naar uw gegevens door u in deze phishing e-mails te verleiden naar bepaalde websites te gaan en daar persoonlijke gegevens achter te laten. De phishing mailtjes lijken van respectabele bedrijven te zijn, maar zijn vals. De gegevens waar de criminelen om vragen zijn bijvoorbeeld uw inloggegevens, bankrekening en sofi-nummer. Ga nooit in op zulke vragen! De bank vraagt u nooit naar uw inloggegevens. Geef nooit uw inloggegevens aan anderen.
_
www.politie.nlAlgemeen
ma 26 november 2012 10:30
_

_
Makkelijker aangifte doen
_
Burgers kunnen vanaf 1 januari 2013 makkelijker aangifte doen bij de politie. Iedereen die met de politie belt om aangifte te doen, wordt ‘op maat’ geholpen. Afhankelijk van het misdrijf kan via internet, telefonisch, aan huis of op het bureau aangifte worden gedaan. Bovendien kunnen burgers door de komst van de nationale politie straks overal in Nederland aangifte doen. Voor de aangifte hoeven zij niet meer naar het politiebureau in de gemeente waar het strafbare feit heeft plaats gevonden.

Lees alle informatie over het makkelijker aangifte doen op de website van rijksoverheid.
_
www.rijksoverheid.nlAlgemeen
di 13 november 2012 15:09
_

_
Babbeltrucs
_
Het gebeurt geregeld dat oplichters met een smoes aanbellen en geld proberen afhandig te maken. Soms vragen ze om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Ook doen dieven zich soms voor als meteropnemer of reparateur. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Belangrijker nog is dat u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van de babbeltruc.

Lees alle informatie over babbeltrucs op de website van de politie.
_
www.politie.nlAlgemeen
ma 12 november 2012 16:22
_

_
Alerter op risico's online
_
Wie op internet zoekt, of mobiel belt, stelt zich voortdurend bloot aan gevaar: cybercrime. Bent u zich daarvan voldoende bewust? Volgens de overheid niet. Daarom start vandaag de campagne ALERT online, waaraan ook de politie bijdraagt.

De campagne stimuleert dat we onze verantwoordelijkheid nemen en met maatregelen de veiligheid van onszelf en onze werkgever vergroten. ALERT Online biedt daartoe een breed pakket aan activiteiten: discussiebijeenkomsten in heel het land, radiospotjes, de presentatie van een breed onderzoek naar de mate van cyber security awareness en talloze handzame tips en tools. Tijdens de campagne vindt u op de site van alert online alle relevante informatie.
_
www.alertonline.nlAlgemeen
ma 12 november 2012 14:59
_

_
Licht zet inbrekers in het zicht
_
Met de campagne 'Licht zet inbrekers in het zicht' wil de politie bewoners meer alert maken op de risico's die zij in de donkere uren lopen om slachtoffer te worden van een woninginbraak. Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor alle preventietips en voorkom dat u achteraf tegen uzelf moet zeggen: had ik maar ...

Het belangrijkste doel van de campagne is het vergroten van het besef dat goed gebruik van buiten- én binnenverlichting helpt om inbraken te voorkomen. De gemeente organiseert in samenwerking met de politie en een ex-inbreker regelmatig inbraakpreventieavonden waarin u waardevolle tips krijgt over hoe u een inbraak kunt voorkomen. Ook de zgn. voetstappenactie maakt onderdeel uit van de preventieaanpak. Tijdens een voetstappenactie controleren medewerkers van gemeente en politie woningen. Na de controle worden zogenaamde 'voetjes' achtergelaten. Dit zijn papieren voetjes in de vorm van een schoenafdruk met daarop de tekst: "Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn". Aanwezige bewoners worden aangesproken en van tips en preventieadvies voorzien.
_
www.politie.nlAlgemeen
ma 12 november 2012 13:02
_

_
Zorg voor goede fietsverlichting
_
Het is weer sneller donker dus je zult eerder in het donker fietsen. Zorg daarom voor goedwerkende fietsverlichting zodat je gezien wordt. De politie controleerd hier veel op en deze controles maken deel uit van de landelijke campagne ‘Ik wil je zien’. Kijk voor meer informatie over deze campagne op de website ikwiljezien.nl
_
www.ikwiljezien.nlAlgemeen
zo 11 november 2012 01:19
_

_
Kentekenplaten in trek bij dieven
_
De diefstal van kentekenplaten wordt steeds interessanter voor de dieven. In de eerste helft van dit jaar werden er ruim 750 auto inbraken gepleegd waarbij het vooral ging om de diefstal van kentekenplaten. De gestolen kentekens worden het meest gebruikt om mee te tanken en vervolgens weg te rijden zonder te betalen.

Om diefstal van kentekenplaten te voorkomen wordt er opgeroepen om de platen vast te zetten met popnagels. Op deze manier wordt het een stuk moeilijker om de platen los te krijgen.
_
www.zie.nlvorige12volgendeBelangrijk
Blijf op de hoogte
_
Laat je naam en e-mailadres achter voor het ontvangen van belangrijke informatie.

Naam

E-mailadres

_


Maartensdijk
Bekijk het lokale nieuws


Alarmeringen
P2000 alarmeringen ambulance, brandweer, politie en traumaheli.


27 maart 2020 08:37

b1 maartensdijk 31274
_
Ambulance naar Maartensdijk


27 maart 2020 08:18

b1 maartensdijk 31268
_
Ambulance naar Maartensdijk


27 maart 2020 01:09

a2 maartensdijk 31224
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


20 maart 2020 15:02

a1 maartensdijk 29258
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 10:35

a1 maartensdijk 28524
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:37

a2 maartensdijk 28457
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:15

a2 maartensdijk 28454
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:12

a2 maartensdijk 28452
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


15 maart 2020 15:18

a1 maartensdijk 27690
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


13 maart 2020 07:20

a2 maartensdijk 26762
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


De laatste 50 alarmeringen