Maartensdijk
ma 19 augustus 2013 14:00
_

_
Ramkrakers maken veel buit in Maartensdijk
_
Inbrekers hebben zondagavond goederen met een waarde van duizenden euro's meegenomen na een ramkraak in Maartensdijk. Dat meldt de politie.

De politie kreeg rond 22.30 uur de melding dat er een inbraakalarm afging. Toen agenten gingen kijken, troffen ze een groene gestolen BMW aan met een nog draaiende motor. De auto had een roldeur van het bedrijf kapot gereden.

De politie denkt dat de dieven met hun buit in een Renault Espace naar Hilversum zijn gereden. De ramkraak werd gepleegd door twee mannen met donkere kleding.

De politie hoopt dat getuigen meer kunnen vertellen over de diefstal.
_
www.rtvutrecht.nlMaartensdijk
wo 14 augustus 2013 12:00
_

_
Inbreker loopt met fiets over de A27
_
Een Argentijnse man die met zijn fiets in de hand over de A27 bij Maartensdijk liep is dinsdag aangehouden op verdenking van inbraak.

De man werd door getuigen gezien toen hij probeerde een kraak te zetten op de Nachtegaallaan in Maartensdijk. Daarna fietste hij weg richting de A27.

Op de A27 bij Maartensdijk kwamen agenten de man tegen terwijl hij over de vluchtstrook liep met zijn fiets in de hand. Hij werd aangehouden en bleek inbrekersgereedschap op zak te hebben.
_
www.rtvutrecht.nlMaartensdijk
vr 9 augustus 2013 09:15
_

_
Onderzoek naar verdachten van geweldpleging
_
Houten - De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over een openlijke geweldpleging. Vier mannen mishandelden vrijdag 31 mei nabij een supermarkt op de Spoorhaag een 23-jarige man uit Maartensdijk. Een geraadpleegde arts constateerde dat het slachtoffer een gescheurde wenkbrauw, een dichtgeslagen oog en kneuzingen aan rug en benen had opgelopen.

Bij de openlijke geweldpleging waren vier mannen betrokken. Het onderzoek naar dit viertal leidde tot nu toe niet tot een arrestatie. De politie roept daarom nu de hulp in van mogelijke getuige(n).

Signalementen mannen
Het signalement van man 1: een man met een smal getint gezicht, tussen de 25 en 30 jaar, kort bruin haar, met opvallend lichtbruine ogen, tenger postuur en lengte van 1.80 m. Hij droeg een zwarte jack, blauwe spijkerbroek. De tweede man droeg een soort zegelring en had een stevig postuur, een breed licht getint gezicht, bolle wangen, opgeschoren haar aan de zijkanten en stekels op zijn hoofd. Hij droeg een opvallende blauwe jas aan en donkere broek. Zijn leeftijd ligt tussen de 20 en 25 jaar. Een derde man was een licht getinte kalende man, tussen de 30 en 35 jaar, lengte ongeveer 1.70 m.. Hij droeg een open vestje met capuchon, lengte 1.70 m. Hij sprak in het Arabisch tegen het slachtoffer. De vierde man had een tenger postuur, met een lengte van ongeveer 1.80 m., een licht getint uiterlijk, donker haar, tussen de 20 en 25 jaar en droeg donkere kleding.

Oproep zich te melden
Het slachtoffer verklaarde dat meerdere mensen de geweldpleging mogelijk moeten hebben gezien. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie in Houten via telefoonnummer 0900-8844.
_
www.politie.nlMaartensdijk
za 27 juli 2013 15:00
_

_
Mannen met gestolen kentekens in boeien geslagen
_
De politie heeft in Maartensdijk zaterdagochtend vier mannen aangehouden die gestolen kentekenplaten bij zich hadden.

Surveillerende agenten zagen het groepje bij een auto in de buurt van de A27 staan. Toen de mannen de politiewagen opmerkten, gooide één van hen snel een bivakmuts en kentekenplaat weg.

Daarop werden alle vier aangehouden. Dat was nog niet makkelijk want één man ging er, geboeid en wel, vandoor. Een politiehond vond de man even later onderaan het talud terug.

In de auto vonden agenten de tweede gestolen kentekenplaat. De gestolen waar was afkomstig van een auto op de Utrechtse Rhonedreef.
_
www.rtvutrecht.nlMaartensdijk
vr 31 mei 2013 08:30
_

_
De Bilt is 80 plaatsen gedaald in de AD Misdaadmeter
_
Ieder jaar publiceert het Algemeen Dagblad de Misdaadmeter. Op basis van de jaarlijkse politiecijfers legt de krant alle gemeenten langs de meetlat en geeft ze een gemiddelde score voor veiligheid.

Hoe lager op de lijst hoe veiliger het, op basis van de cijfers, in een gemeente is. De gemeente De Bilt is in 2012 ten opzichte van 2011 gezakt van plaats 148 naar 228.

De daling is onder andere te verklaren door een directere samenwerking met inwoners. In 2011 is De Bilt gestart met Burgernet en in 2012 met het pilotproject Waaks! en het preventieteam Maartensdijk.

Waar de gemeente op alle onderdelen beter scoort dan in 2011, is het aantal woninginbraken wel gestegen. Deze stijging was zichtbaar in de hele regio.

De veiligheidscijfers zeggen echter niets over het veiligheidsgevoel. Daarnaast geven de cijfers geen inzicht van criminele activiteiten waarvan bewoners om wat voor reden dan ook geen aangifte doen.
_
www.regiotvdebilt.nlMaartensdijk
do 16 mei 2013 13:30
_

_
Mannen gearresteerd
_
Twee mannen 26 en 36 jaar uit Utrecht zijn woensdag 15 mei gearresteerd op verdenking betrokken te zijn bij een inbraakpoging.

Weggereden in auto
Rond 14.30 uur meldde een getuige dat mogelijk sprake was van een inbraak aan het Jupiterhof en dat de twee mannen zich nog in de woning zouden bevinden. Toen agenten ter plaatse kwamen, meldde de getuige dat het tweetal zojuist was weggereden in een personenauto. De gegevens van de mannen en de auto werd via de meldkamer doorgegeven aan diverse eenheden op straat.

Vergelijking sporen met aangetroffen gereedschap
Korte tijd later werd de auto waargenomen op de Kievitlaan en aan de kant gezet. De twee mannen zaten in de auto en werden gearresteerd. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het bleek dat uit de woning aan het Jupiterhof niets was gestolen. Het tweetal werd ingesloten voor onderzoek en verhoor. De personenauto werd veilig gesteld voor (sporen)onderzoek. Verder bleek dat op dinsdag 14 mei was ingebroken in een woning aan de Kievitlaan. De daar aangetroffen inbraaksporen worden vergeleken met het aangetroffen inbrekersgereedschap.
_
www.politie.nlMaartensdijk
wo 13 maart 2013 13:30
_

_
Te snel
_
Het verkeershandhavingsteam hield op dinsdag 12 maart een snelheidscontrole op de Tolakkerweg.

Tussen 08.00 en 12.30 uur passeerden 2674 automobilisten de radarapparatuur waarbij bleek dat 330 bestuurders sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.
_
www.politie.nlMaartensdijk
vr 1 maart 2013 10:15
_

_
Verdachte aangehouden na inbraak verzorgingshuis
_
In de nacht van donderdag 28 februari op vrijdag 1 maart is een 36-jarige man uit Polsbroek aangehouden als verdachte van een inbraak in een verzorgingshuis op het Maertensplein.

Rond 03.00 uur kwam de melding van de inbraak binnen. Ter plaatse bleek dat er inderdaad personen hadden ingebroken. Volgens getuigen waren ze na de inbraak in een auto gestapt en het dorp uitgereden. Agenten in de omgeving spotte het voertuig en gaven een stopteken. Hierop gaf de bestuurder gas en probeerde weg te komen. Na een achtervolging via de autosnelweg A27 in de richting van Overvecht, reed de bestuurder zich bij station Overvecht klem. De bestuurder zette het op een lopen en kon niet meer achterhaald worden. De 36-jarige passagier uit Polsbroek werd gearresteerd. Hij bleek in zijn fouillering een flinke hoeveelheid kleingeld bij zich te hebben. Dit geld is in beslag genomen, omdat er in het verzorgingshuis een lege kassalade werd aangetroffen.
_
www.politie.nlMaartensdijk
wo 14 november 2012 18:36
_

_
Weinig buit, veel schade
_
Voor de 3e maal dit jaar is er ingebroken in de kantine van TV Tautenburg in Maartensdijk. Wederom is er vrijwel niets meegenomen maar veel schade aangericht bij het toegang verschaffen tot het gebouw.

Het is bij de meeste sportverenigingen beleid geen geld en waardevolle spullen in het gebouw achter te laten. Het moeten dan wel amateurs zijn die het slechts gemunt hebben op een paar fl essen drank en een paar euro wisselgeld, want er is echt niet meer te halen. Dit keer is er ook een plastic prullenmand (wat moet je ermee?) meegenomen. De schade aan ruiten, deuren en kozijnen is vele malen groter dan wat er te halen is.

De club ziet zich genoodzaakt een dure alarminstallatie aan te schaffen, compleet met camera. Ook heeft de politie aangekondigd de sportaccommodaties frequenter te controleren. Wanneer iemand in de nacht van 5 op 6 november verdachte dingen heeft gezien op of rond de tennisbanen, meld het dan meteen!Maartensdijk
di 23 oktober 2012 19:00
_

_
Oplichter bij pinautomaat
_
Bij een pinautomaat aan het Maertensplein in Maartensdijk is een oplichter actief. Bij de politie zijn meerdere meldingen binnengekomen van mensen die slachtoffer zijn geworden.

Daarbij gaat het vooral om oudere mensen. De pinautomaat staat vlakbij een verzorgingshuis. Zodra het slachtoffer de pincode heeft ingetoetst op de automaat, wordt de pinner aangesproken door de oplichter.

Het slachtoffer raakt daardoor in de war. De dader toetst een hoog bedrag in bij de automaat, haalt het geld er uit en gaat er vandoor. Meestal merkt het slachtoffer daarna pas dat hij of zij is beroofd.

De politie gaat er vanuit dat er één dader is. Het gaat om een negroïde man die in een voor de slachtoffers onbekende buitenlandse taal spreekt, hij is tussen de 35 en 40 jaar en tussen de 1.75 en 1.80 meter lang.
_
www.rtvutrecht.nlvorige123volgendeBelangrijk
Blijf op de hoogte
_
Laat je naam en e-mailadres achter voor het ontvangen van belangrijke informatie.

Naam

E-mailadres

_


Algemeen
Bekijk het algemene nieuws


Alarmeringen
P2000 alarmeringen ambulance, brandweer, politie en traumaheli.


27 maart 2020 08:37

b1 maartensdijk 31274
_
Ambulance naar Maartensdijk


27 maart 2020 08:18

b1 maartensdijk 31268
_
Ambulance naar Maartensdijk


27 maart 2020 01:09

a2 maartensdijk 31224
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


20 maart 2020 15:02

a1 maartensdijk 29258
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 10:35

a1 maartensdijk 28524
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:37

a2 maartensdijk 28457
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:15

a2 maartensdijk 28454
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


18 maart 2020 06:12

a2 maartensdijk 28452
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


15 maart 2020 15:18

a1 maartensdijk 27690
_
Ambulance met spoed naar Maartensdijk


13 maart 2020 07:20

a2 maartensdijk 26762
_
Ambulance met gepaste spoed naar Maartensdijk


De laatste 50 alarmeringen